Senin, Oktober 03, 2016

I feel weird rn!

1. Baru habis menonton video dalam dropbox. Serpihan memori masih tergantung-gantung dalam kepala. Aku sangat faham dengan diri aku. Susah nak move on. Bayangkan hampir masuk sebulan kau bangun, makan, jalan, borak, bahkan mandi dengan orang yang sama. Mana mungkin boleh senang-senang nak lupakan rutin ! Because of being responsible, I'm back. Sedang yang lain masih teruskan perjalanan menongkah hutang-hutan dan gunung. Ah aku rindu tak mandi untuk jangka masa yang lama.

2. Bang Kim get married. Alhamdulillah. It's good to see finally everyone are ending with happy relationship. Kahwin. Senyum. Ambil gambar. Nyanyi. Potong kek. Makan suap-suap. Ambil gambar lagi. Aku rasa macam, weh mudahnya! Kami habiskan hari dengan gelak ketawa sakat menyakat.

3. Bila sudah berkumpul aku baru sedar sebenarnya generasi ke-4 keluarga besar ini sedang membiak menambah ahli. Bilangannya lebih daripada 10. Hadif and baby. Siti Aisyah. Raif Teguh. Raisya and Qimi. Yayan, Wawan and Yaya. Amarah Sofea. Zulaika. Dan aku masih bahasakan diri aku Kak Lang. Haha. Perasan muda ! Wallahi bila tengok sepupu masing-masing busy dengan fa'el anak masing-masing, hati perempuan aku muncul ! Kah ! This is super weird wei. Sampai aku terfikir untuk adopt orphan baby in 5 years more dan namakan baby ni Dor (Pengaruh buku Faisal Tehrani)

4. Aku ada baca sikit falsafah how to growth up genius generation walaupun hakikatnya tidak releven untuk aku. Bagus untuk motivation. Well aku sarankan orang-orang yang hendak berkahwin dan hidup 1 step other stage ini perbanyakkan baca artikel-artikel fasal makanan (food preparation), kehidupan, fasal anak. Generasi Y sepatutnya menjadi ibu-ibu yang terdidik kerana dikelilingi dengan banyak informasi.

5. I know this is weird post ! Haha

2 komentar:

  1. Anonim01:26

    I though u'r getting married in 5 years more XD

    BalasHapus
    Balasan
    1. May your thoughtful become true.

      Hapus